Меню

  • Головна
  • Як схуднути
  • Здоров'я
  • Обличчя
  • Волосся
  • Світ рослин
  • Сімейні справи

Ялинка з листкового тіста - смачний рецепт швидкого святкового десерту

В очікуванні зимових свят хочеться порадувати близьких простим та водночас оригінальним рецептом. Макова ялинка з листкового тіста – простий та ефектний рецепт різдвяного десерту, який готується дуже легко, а поєднання макової маси та сухофруктів ідеально відповідає святковому настрою, адже, як відомо, макова начинка – популярний інгредієнт різдвяної випічки.

І хоча багато хто з нас не уявляє собі Святвечір без макової здоби, сьогодні у нас є проста та смачна альтернатива, здатна замінити (або доповнити) традиційне меню, а також стати креативною солодкою стравою у Новорічну ніч.

Необхідні компоненти десерту

Макову масу можна приготувати власноруч, але якщо немає часу, то використовуйте вже готову. За бажання весь десерт посипається солодким снігом у вигляді цукрової пудри. Випічка й виглядає приголомшливо та й смакує неперевершено.

Інгредієнти макової маси:

  • 500 г сухого насіння маку;
  • 20 г меду;
  • 50 г родзинок;
  • 50 г сушеної журавлини або вишні;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 50 г мигдалю;
  • 50 г кураги;
  • 100 г вершкового масла;
  • 50 г апельсинової або лимонної цедри.

Інші компоненти:

  • 2 листка листкового тіста, з яких й готується ялинка;
  • жовток для змащування;
  • цукрова пудра для посипання.

Приготування начинки

Почнемо із приготування макової маси. Висипте сухий мак у каструлю та залийте водою так, щоб вона виступала над поверхнею маку приблизно на 1 см. Доведіть до кипіння, потім варіть 20 хвилин на слабкому вогні.

Процідити через дрібне сито чи через чисту тканину. Якщо ви використовуєте не мелений мак, то охолодіть його та подрібніть в кухонному комбайні.

Розтопіть в каструлі масло й мед та влийте в приготовлений мак. Додайте подрібнені сухофрукти, горіхи й добре перемішайте інгредієнти.

Макової начинки вийде багато, тому її можна зберігати в холодильнику та використовувати в інших рецептах.

Як формувати ялинку

Вийміть готове тісто з холодильника на 15 хвилин раніше, щоб воно досягло кімнатної температури - це зробить його еластичнішим. Розкотіть лист тіста на столі. Виріжте трикутну форму ялинки. У цьому допоможе проста лінійка.

Потім розгорніть другий лист тіста й викладіть на нього приготовлену макову суміш. Накрийте все першим листом із вирізаною ялинкою та знову виріжте форму по контуру.

Ножем розрізаємо тісто с боків, формуючи гілочки, які закручуватимемо. По центру буде ствол, який підтримуватиме всю нашу конструкцію.

Після формування помістіть ялинку на лист, застелений пергаментом, змастіть тісто яйцем. З частини відрізаної маси, що залишилася, виріжте прикраси, наприклад зірочки, сніжинки.

Випікати за температури 200 °С 15-20 хвилин. Охолоджений десерт прикрашають, якщо є бажання,,цукровою пудрою, яка буде схожа на солодкий сніг.

Спробуйте цей рецепт і ялинка з листкового тіста з найсмачнішою маковою начинкою стане справжнім хітом будь-якого вашого свята!

 

Все про схуднення
  • Дієти
  • Голодування
  • Очищення
  • Суп для схуднення
  • Тренажери
  • Поради
  • Продукти для схуднення
  • Напої

main version