Чим корисно авокадо

Авокадо ще називають «грушею алігатора», що пов'язано з лускатою поверхнею шкірки деяких сортів, наприклад - сорти Хас. Припускають, що відомі в усьому світі плоди культивуються людиною з 8000 до н. е.

В даний час Мексика є найбільшим виробником фруктів, за якою слідують США і деякі країни Південної Америки.

М'якуш плоду жовтувато-зеленого кольору, володіє легким приємним горіховим смаком, а консистенція схожа на вершкове масло. До його складу входять такі незамінні для здоров'я вітаміни: А, С, В6, Е, К і ряд мікроелементів.

Як і більшість овочів і фруктів, плоди багаті на рослинну клітковину.

Авокадо є найбагатшим джерелом ненасичених кислот омега, які відіграють найважливішу роль у функціонуванні нашого організму. Їх рівень майже в 20 разів більше, ніж у будь-якій рослинній їжі.

Так, середньої величини авокадо містить приблизно 30 г ненасичених жирів, що становить 70-80% від загальної калорійності плода. Дослідження показали, що мононенасичені жири, особливо, олеїнова кислота, сприяють зниженню рівня шкідливого холестерину і тригліцеридів у крові.

Попри корисні властивості авокадо, багато людей уникають вживання плодів, вважаючи, що це може негативно вплинути на фігуру. Це помилкова думка, оскільки навіть невелика кількість продукту надовго дає відчуття насичення і цим допомагає уникнути переїдання.

Будучи хорошим джерелом калію, продукт може дати вам достатню кількість цього мінералу, який здатний регулювати артеріальний тиск. Це дуже корисно для профілактики таких захворювань, що пов'язані з серцево-судинною системою.

Продукти, що знижують рівень холестерину

 За деякими останніми дослідженнями, олеїнова кислота і деякі сполуки в авокадо володіють протизапальними й антиоксидантними властивостями, які здатні знизити ризик виникнення злоякісних пухлин.

Дослідження також показують, що каротиноїди засвоюються краще у людей, які вживають дані фрукти. Сам корисний плід також є відмінним джерелом антиоксидантів, зокрема, лютеїну, який зменшує ризик розвитку макулярної дегенерації та катаракти.

З'єднання відіграє життєво важливу роль у профілактиці серцевих захворювань.

Раціональне харчування

Корисні властивості авокадо, завдяки високому вмісту антиоксидантів, ефективно зміцнюють імунну систему і продовжують молодість.

Як вже згадувалося раніше, продукт володіє протизапальними властивостями та може запобігати таким захворюванням, як остеоартрит та ревматоїдний артрит.

Продукт сприяє підтримці рівня цукру в крові, а високий вміст розчинних волокон покращує стан у пацієнтів з резистентністю до інсуліну, тому авокадо показано до вживання хворих на діабет.

Масло авокадо широко використовується для догляду за шкірою і волоссям. Воно досить ефективно для лікування псоріазу й інших захворювань шкіри.

Тепер, коли ви знаєте більше про користь для здоров'я авокадо, ви можете включити його в здоровий раціон харчування, а також планувати дієту згідно з поживною цінністю цих чудових плодів.

.