Продукти та мінерали, що знижують рівень холестерину
При високому рівні холестерину дуже важливу роль відіграють продукти, які допомагають знизити рівень холестерину, зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
За даними дослідження, проведеного в 1998 році, в часнику знайшли ряд певних хімічних речовин, які дуже ефективно знижують виробництво шкідливого холестерину в печінці. Дезодоровані часникові добавки мають дуже великий потенціал, якщо вживати їх як мінімум три рази на день.
Льон. Цей продукт, як відомо, містить альфа-лінолеву кислоту і вважається незамінним для поповнення омега- 3 ненасичених жирних кислот. Олія льону підвищує рівень корисного холестерину, знижуючи рівень поганого.
Цей продукт багатий на лігнани - антиоксиданти, які допомагають відновленню клітин і відіграють велику роль у запобіганні багатьох захворювань. Для профілактики і лікування приймайте по столовій ложці лляної олії вранці й ввечері.
Жирні сорти риби. Деякі види риб, такі як окунь, лосось, форель або тунець містять омега- 3 кислоти, які допомагають в нормалізації рівня холестерину. Рибні страви з успіхом замінюють капсули з риб'ячим жиром. Для кращого ефекту вживати такі добавки слід регулярно.
Розчинні волокна. У раціоні повинні завжди бути присутніми продукти з високим рівнем розчинної клітковини. Одним з таких продуктів є овес, вживання якого рекомендують лікарі всього світу. Він є важливим елементом в дієті по зниженню холестерину. До їжі, що містить розчинні волокна відносяться: горох, яблука, грейпфрут, гречка, зелень, сливи, перець і капуста.
Соєві продукти. Ось вже протягом декількох років соєві продукти успішно застосовуються в дієті при атеросклерозі. Вживати можна всі види сої: соєве молоко, тофу, лимонний сорго та інші.
Сира цибуля. Останнє медичне дослідження показало, що з'їдаючи трохи сирої цибулі в день, можна знизити рівень холестерину на 30 %.
Оливкова олія. Вважається, що всього 2-3 столових ложки олії в день можуть значно поліпшити стан кровоносних судин. Це відбувається внаслідок поширення фенолів у крові.
Апельсиновий сік. Дослідження 2000 року показали, якщо випивати 750 мл апельсинового соку щодня протягом одного місяця, можна істотно підвищити рівень хорошого холестерину в крові. Зменшення порції вже не дає такого результату.
Червоне вино. Цей напій містить речовину - ресвератрол - яка є антиоксидантом й тісно пов'язана з профілактикою окислення холестерину в судинах. Інший компонент - сапонін - допомагає в боротьбі з поганим холестерином. Для профілактики достатньо келиха сухого червоного вина в день.
Червоний перець містить капсацин, що допомагає контролювати рівень холестерину.
Яйця завжди відносили до харчових продуктів з високим рівнем насичених жирів. Але, тим не менш, в невеликому обсязі, яйця повинні бути присутніми в дієтичному харчуванні. До їх складу входить лецитин, що допомагає розчиняти жири в судинах і таким чином впливати на рівень холестерину.
Селен є антиоксидантом, який запобігає склерозу артерій. Цей мікроелемент добре працює в поєднанні з вітаміном Е.
Фолієва кислота. Основне її значення полягає в тому, щоб допомогти організму підтримувати нормальний рівень гомоцистеїну, що допомагає зменшити швидкість окислення хорошого холестерину в артеріях.
Вітамін С. Його робота полягає в перероблюванні холестерину на більш корисну для організму жовч. Це допомагає створювати більше колагену, якого потребують наші артерії.
Імбир. У його склад входить речовина, що допомагає зменшити утворення холестеринових бляшок.
В ідеалі, слід дотримуватися дієти, що включає ці продукти та мікроелементи постійно, уникаючи страв, які піднімають рівень холестерину.
Вже тільки такі методи допоможуть вам істотно скоротити медикаментозне лікування, зміцнивши судини й поліпшити здоров'я.