Продукти і мінерали, що знижують рівень холестерину

При високому рівні холестерину дуже важливу роль відіграють продукти, які допомагають знизити рівень холестерину, зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

За даними дослідження, проведеного в 1998 році, в часнику знайшли ряд певних хімічних речовин, які дуже ефективно знижують виробництво шкідливого холестерину в печінці. Дезодоровані часникові добавки мають дуже великий потенціал, якщо вживати їх як мінімум три рази на день.

Льон. Цей продукт, як відомо, містить альфа-лінолеву кислоту і вважається незамінним для поповнення омега- 3 ненасичених жирних кислот. Олія льону підвищує рівень корисного холестерину, знижуючи рівень поганого. Цей продукт багатий на лігнани - антиоксиданти, які допомагають  відновленню клітин і відіграють велику роль у запобіганні багатьох захворювань. Для профілактики і лікування приймайте по столовій ложці лляної олії вранці і ввечері.

Жирні сорти риби. Деякі види риб, такі як окунь, лосось, форель або тунець містять омега- 3 кислоти, які допомагають в нормалізації рівня холестерину. Рибні страви з успіхом замінюють капсули з риб'ячим жиром. Для кращого ефекту  приймати такі добавки слід регулярно.

Розчинні волокна. У раціоні повинні завжди бути присутніми продукти з високим рівнем розчинної клітковини. Одним з таких продуктів є овес, вживання якого рекомендують лікарі всього світу. Він є важливим елементом в дієті по зниженню холестерину. До їжі, що містить розчинні волокна відносяться: горох, яблука, грейпфрут, гречка, зелень, сливи, перець і капуста.

Соєві продукти. Ось вже протягом декількох років соєві продукти успішно застосовуються в дієті при атеросклерозі. Вживати можна всі види сої: соєве молоко, тофу, лимонний сорго та інші.

Сира цибуля. Останнє медичне дослідження показало, що з'їдаючи трохи сирої цибулі в день, можна знизити рівень холестерину на 30 %.

Оливкова олія. Вважається,що всього 2-3 столових ложки олії в день  можуть значно поліпшити стан кровоносних судин. Це відбувається за рахунок поширення фенолів у крові.

Апельсиновий сік. Дослідження 2000 року показали, якщо випивати 750 мл апельсинового соку щодня протягом одного місяця, можна істотно підвищити рівень хорошого холестерину в крові. Зменшення порції вже не дає такого результату.

Червоне вино. Цей напій містить речовину  - ресвератрол  -яка є антиоксидантом і тісно пов'язана з профілактикою окислення холестерину в судинах. Інший компонент - сапонін - допомагає в боротьбі з поганим холестерином. Для профілактики достатньо келиха сухого червоного вина в день.

Червоний перець містить капсацин, що допомагає контролювати рівень холестерину.

Яйця завжди відносили до харчових продуктів з високим рівнем насичених жирів. Але, тим не менш, в невеликому обсязі, яйця повинні бути присутніми в дієтичному харчуванні. До їх складу входить лецитин, що допомагає розчиняти жири в судинах і таким чином впливати на рівень холестерину.

Селен є антиоксидантом, який запобігає склерозу артерій. Цей мікроелемент добре працює в поєднанні з вітаміном Е.

Фолієва кислота. Основне її значення полягає в тому, щоб допомогти організму підтримувати нормальний рівень гомоцистеїну, що допомагає зменшити швидкість окислення хорошого холестерину в артеріях.

Вітамін С. Його робота полягає в переробці холестерину на більш корисну для організму жовч. Це допомагає створювати більше колагену, якого потребують наші артерії.

Імбир. У його склад входить речовина, що допомагає зменшити утворення холестеринових бляшок.

В ідеалі, слід дотримуватися дієти, що включає ці продукти і мікроелементи постійно, уникаючи страв, які піднімають рівень холестерину. Вже тільки такі методи допоможуть вам істотно скоротити медикаментозне лікування, зміцнивши судини і поліпшити здоров'я.

 




 

Сподобалась стаття? Проголосуйте!
1 1 1 1 1 Рейтинг 4.00 [1 Голос]

Ми на facebook

Google +

Ми в Twitter