Гречане борошно для схуднення

Досвід показує, що людям, які худнуть поступово, приблизно від 1 до 1,5 кг на тиждень, найлегше вдається підтримувати бажану вагу.

Жорсткі дієти дають тільки короткочасний результат і не завжди проходять без наслідків для здоров'я. Не обов'язково обмежувати свій раціон тільки овочами і пісними білками.

 





Урізноманітнює харчування і допоможе вам схуднути гречане борошно, яке є одним з кращих дієтичних продуктів.

Кілька чарівних рецептів

Борошно з гречаної крупи по праву вважається одним з важливих складових дієтичного харчування. З його допомогою люди, що піклуються про своє здоров'я, готують масу різноманітних смачних страв і корисних напоїв. Наприклад:

1) Млинці. Існує кілька рецептів приготування, але ми зупинимося на найбільш простому способі. Змішуємо і просіваємо 200 г гречаногоі 200 г пшеничного борошна. В окрему ємність виливаємо 2,5 склянки молока і додаємо стільки кип'яченої води. В отриманій рідині розчиняємо 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру і половинку десертної ложки соди. Беремо 3 курячих яйця, відокремлюємо жовтки від білків і по-окремо збиваємо їх віночком або міксером, після чого змішуємо з водою і молоком. В отриману рідину поступово вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто для майбутніх ароматних млинців. Млинці готуємо на розпеченій сковороді, попередньо змащеній оливковою олією.

2) Кисіль. Беремо 300 мл кип'яченої води і поступово додаємо в 3 ст. л. борошна (75-80 г), ретельно розмішуємо, розбиваючи отримані грудочки. У готову суміш додаємо ще 1 літр води. Після чого ставимо ємність з отриманою рідиною на невеликий вогонь і варимо 3-5 хвилин, регулярно помішуючи. Кисіль необхідно пити по півсклянки 2 рази на день: вранці і ввечері за 30 хвилин до прийому їжі. Рекомендований курс вживання - 2 місяці, тимчасові проміжки між курсами 2-3 тижні.

Гречане борошно для схуднення фото

3) Цілющий напій для очищення кишечника і судин. 1 ст. л. гречаного борошна змішується з 1 склянкою кефіру з низьким відсотком жирності. Напій слід пити за півгодини перед харчуванням двічі на день, в ранковий і вечірній час. Час вживання - 14 діб.

4) У профілактичних цілях дієтологи також рекомендують з'їдати 4 ч. л. борошна, прожарених на сковороді, щодня 4 рази на день, запиваючи молоком.

Користь, що не викликає сумніву

Гречка - унікальний екологічно чистий природний продукт. Вона неймовірно багата різними мінеральними речовинами, які підтримують наше здоров'я. Її склад може похвалитися фосфором, йодом, залізом, нікелем, кобальтом і міддю. У гречці в 1,5 - 3 рази більше вітамінів E, PP, B1, B2, B6 і B9, ніж в інших крупах. Корисні рослинні поліненасичені жири в продукті стимулюють обмін речовин і знижують рівень шкідливого холестерину.

Крім вищесказаного гречка - це надійне джерело вуглеводів, клітковини і білків, багатих амінокислотами. Страви, приготовані з гречаного борошна, слід вживати при ожирінні, регулярних важких фізичних і розумових навантаженнях, в період депресії і хронічної втоми, з метою профілактики атеросклерозу, зміцнення судин і поліпшення роботи серця.

Тривале і регулярне вживання благотворно позначається на самопочутті людей, у яких спостерігається набряклість, часті запори, знижений імунітет, хвороби печінки або гастрити.

Запобіжні заходи

Як не дивно, крім очевидних переваг для здоров'я та схуднення даний продукт має хоч і невеликий, але істотний список протипоказань. Так, насамперед, лікарі настійно не радять вводити мелену крупу в раціон або, скоріше, зловживати борошном тим, хто страждає нирковою або серцевою недостатністю, схильний до хвороб, пов'язаних з шлунково-кишковим трактом. Людям зі зниженим тиском схуднення на гречаному борошні вкрай не рекомендується.

Абсолютне протипоказання також поширюється на хворих цукровим діабетом.

Гречане борошно для схуднення - це основа здорового харчування. Страви з нього виходять оригінальними і неймовірно смачними. І що найважливіше - вони заряджають енергією, дарують бадьорість і відмінно контролюють вагу.




Сподобалась стаття? Проголосуйте!
1 1 1 1 1 Рейтинг 4.00 [1 Голос]

Ми на facebook

Google +

Ми в Twitter