Корисні властивостібагатьох продуктів,напоїв ітраввикористовуютьсявякості альтернативного методулікування і профілактикирізних захворювань,істотнопокращуючиякість життя ісприяючи їїдовголіттю.
Кавовий феномен триває вже понад 2000 років. Першими, хто відкрив для себе чудовий смак та властивості кави, були ефіопські кози, які їли ягоди з кущів зі сходом сонця. Судячи з усього, цей процес помітили місцеві пастухи. Бачачи приплив енергії та бадьорості у тварин, вони самі вирішили перевірити незвичайну дію кавових ягід.
Кожну рослину, що зустрічається на Вашому шляху, треба знати «в обличчя». Ми звикли до того, що природа завжди нам допомагає, лікує, заспокоює, передає і живить наш організм життєво важливими речовинами і компонентами, даючи сили і енергію для нормального, повноцінного існування.
Авокадо ще називають «грушею алігатора», що пов'язано з лускатою поверхнею шкірки деяких сортів, наприклад - сорти Хас. Припускають, що відомі в усьому світі плоди культивуються людиною з 8000 до н. е.
Серпень - традиційний час «баштанних». У розпалі кавуново-динний сезон - це означає, саме час робити освіжаючий лимонад, динний гаспачо і й улюблений салат з сиром фета. Виявляється, дині не тільки солодкі і смачні, але й неймовірно корисні для здоров'я.
Ви напевно чули, що здоров'я зубів і порожнини рота на 90% залежить від того, яку їжу ми споживаємо і лише на 10% від того, як ми доглядаємо за нашими зубами. Ми склали топ-10 найшкідливіших продуктів, виключивши які з раціону, ви зможете сильно поліпшити стан ваших зубів і порожнини рота!
Ми всі знаємо, що існує багато факторів, які можуть вплинути на наш настрій і один з таких факторів - продукти, які ми включаємо в свій раціон. Науково доведено, що нестача деяких життєво важливих вітамінів, мікроелементів і поживних речовин може призвести до пригнобленого стану і депресії.
Мигдальні кісточки мають величезну кількість властивостей, здатних полегшити багато захворювань. Нервова система при вживанні мигдалю заспокоюється, поліпшується якість сну. Мигдаль стимулює ріст дітей, збагачує мозок фосфором, знижує кислотність шлункового соку.
Мабуть, кожна господиня, складаючи список необхідних продуктів, повинна обов'язково включати в нього пекінську капусту. Незвичайний овоч поєднує в собі властивості качанового салату і капусти.
У самому кінці осені, коли яблука і виноград вже давно зібрані і перероблені, на ринкових полицях з'являється чудова перлина Сходу - хурма. Європа скуштувала її смак не більше двохсот років тому, до цього часу фрукт ріс тільки в Китаї та Японії.
Хто не любить чорнослив? Напевно, є такі люди, але їх меншість, тим більше, знаючи про те, які корисні властивості має чорнослив, не любити його неможливо. Оскільки чорнослив дуже поширений і популярний у багатьох країнах, йому знайшли застосування в медицині, дієтології, кулінарії та інших галузях.
Батьківщиною цього цитрусового вважаються Індійські Гімалаї. Коли в моду ввійшла текіла, яку вживають з шматочком лайма, цей фрукт ввійшов у моду в Європі. Лайм буває декількох підвидів, залежно від яких плоди відрізняються за смаком, кольором і розміром.
При високому рівні холестерину дуже важливу роль відіграють продукти, які допомагають знизити рівень холестерину, зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.