Корисні властивості дині з рецептами

Серпень - традиційний час «баштанних». У розпалі кавуново-динний сезон - це означає, саме час робити освіжаючий лимонад, динний гаспачо й улюблений салат з сиром фета. Виявляється, дині не тільки солодкі і смачні, але й неймовірно корисні для здоров'я. Розглянемо всі  корисні властивості дині і  не зовсім звичні рецепти з цією чудо-ягодою.

Дивно, що при своєму насиченому смаку диня малокалорійна і містить всього 33 ккал на 100 грам продукту - ось чому в сезон баштанних багато хто воліє обмежити свій фруктовий раціон цією смачною жовтою ягодою, влаштовуючи собі так звані розвантажувальні дні. При цьому в ній одночасно уживаються вкрай корисні для організму вітаміни A, B і С, вона багата залізом, фолієвою кислотою, калієм і кальцієм і відмінно засвоюється кишечником, допомагаючи його нормальній роботі.

Чим корисна диня?

Лікарі рекомендують диню при виснаженні і недокрів'ї, а також при деяких серцево-судинних захворюваннях, тому що вона підвищує гемоглобін і заспокійливо впливає на нервову систему.

Мало кому відомі омолоджувальні властивості дині, а тим часом на Сході жінки активно застосовують її в приготуванні домашніх масок для обличчя, тіла і волосся - завдяки вмісту в дині кремнію вона позитивно впливає на зміцнення волосся і шкіри. Ті, хто страждає на безсоння теж можуть відкрити для себе корисні властивості дині - кілька з'їдених ввечері часточок сприятливо вплинуть на міцний сон.

У дині також дуже багато клітковини, а її волокна допомагають вивести з організму токсини.

Рецепти

Салат з кавуном, динею і сиром

Салат з дині фото

Швидкий і легкий у приготуванні літній салат подарує ідеальне поєднання солодкого і солоного.

Інгредієнти

  • 500 г кавуна
  • 500 г дині
  • 8 головок редису
  • 200 г дрібно покришеного сиру фета
  • 12 гілочок м'яти
  • 3 столові ложки бальзамічного оцту
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • Сіль і перець за смаком

Приготування

  • Кавун і диню очистити від насіння і порізати на дрібні кубики, або вирізати з ягід кульки.
  • М'яту дрібно порубати.
  • Змішати масло і оцет.
  • Редис порізати на четвертинки.
  • З'єднати всі інгредієнти у великій мисці, додати соус, ретельно перемішати.

Динний гаспачо

Кращий спосіб втамувати голод в середині дня, поповнивши організм корисними вітамінами.

Інгредієнти

  • 1 диня
  • 1 огірок
  • 2 столові ложки дрібно покришеного червоної цибулі
  • 200 мл води
  • 125 мл оливкової олії
  • Чорний перець і сіль за смаком

Приготування

  • Диню очистити від насіння і порізати на дрібні шматочки, огірок очистити від шкірки і порізати на кубики.
  • У блендері змішати диню, огірок, червоний лук і воду. Не вимикаючи блендер, додати оливкове масло, сіль і перець.
  • Подавати гаспачо охолодженим, можна прикрасити гілочкою м'яти.

Коктейль зі шпинатом, мускатної динею і горіхами кеш’ю

Коктейль з дині рецепт

З таким енергетичним смузі можна легко впоратися з відчуттям голоду в обід - він одночасно і салат, і основне блюдо, і десерт.

Інгредієнти

  • Оберемок свіжого шпинату
  • 500 г порізаної на кубики мускатної дині
  • Половина лимона
  • Жменю горіхів кеш’ю

Приготування

  • Лимон очистити від кісточок і шкірки.
  • Диню очистити від насіння і порізати на дрібні кубики.
  • Пропустити шпинат, диню і лимон через соковижималку.
  • Одержаний сік збити в блендері з льодом і горіхами.