Чим корисно авокадо

Авокадо ще називають «грушею алігатора», що пов'язано з лускатою поверхнею шкірки деяких сортів, наприклад - сорти Хас. Припускають, що відомі в усьому світі плоди культивуються людиною з 8000 до н. е.

В даний час Мексика є найбільшим виробником фруктів, за якою слідують США і деякі країни Південної Америки.

М'якоть плоду жовтувато-зеленого кольору, володіє легким приємним горіховим смаком, а консистенція схожа на вершкове масло. До його складу входять такі незамінні для здоров'я вітаміни: А, С, В6, Е, К і ряд мікроелементів.

Як і більшість овочів і фруктів, плоди багаті на рослинну клітковину.

Авокадо є найбагатшим джерелом ненасичених кислот омега, які відіграють найважливішу роль у функціонуванні нашого організму. Їх рівень майже в 20 разів більше, ніж у будь-якій рослинній їжі.

Так, середньої величини авокадо містить приблизно 30 г ненасичених жирів, що становить 70-80% від загальної калорійності плода. Дослідження показали, що мононенасичені жири, особливо, олеїнова кислота, сприяють зниженню рівня шкідливого холестерину і тригліцеридів у крові.

властивості авокадо для здоровья

Незважаючи на корисні властивості авокадо, багато людей уникають вживання плодів, вважаючи, що це може негативно вплинути на фігуру. Це помилкова думка, оскільки навіть невелика кількість продукту надовго дає відчуття насичення і цим допомагає уникнути переїдання.

Будучи хорошим джерелом калію, продукт може дати вам достатню кількість цього мінералу, який здатний регулювати артеріальний тиск. Це дуже корисно для профілактики таких захворювань, що пов'язані з серцево-судинною системою.

Читайте також: Продукти, що снижують рівень холестерину

 За деякими останніми дослідженнями, олеїнова кислота і деякі сполуки в авокадо володіють протизапальними і антиоксидантними властивостями, які здатні знизити ризик виникнення злоякісних пухлин.

авокадо

Дослідження також показують, що каротиноїди засвоюються краще у людей, які вживають дані фрукти. Сам корисний плід також є відмінним джерелом антиоксидантів, зокрема, лютеїну, який зменшує ризик розвитку макулярної дегенерації і катаракти.

З'єднання відіграє життєво важливу роль у профілактиці серцевих захворювань.

Читайте ще: Рациональне харчування

Корисні властивості авокадо, завдяки високому вмісту антиоксидантів, ефективно зміцнюють імунну систему і продовжують молодість.

Як вже згадувалося раніше, продукт володіє протизапальними властивостями і може попередити такі захворювання, як остеоартрит та ревматоїдний артрит.



Продукт сприяє підтримці рівня цукру в крові, а високий вміст розчинних волокон покращує стан у пацієнтів з резистентністю до інсуліну, тому авокадо показано до вживання хворих на діабет.

Масло авокадо широко використовується для догляду за шкірою і волоссям. Воно досить ефективно для лікування псоріазу і інших захворювань шкіри.

Тепер, коли ви знаєте більше про користь для здоров'я авокадо, ви можете включити його в здоровий раціон харчування, а також планувати дієту згідно з поживною цінністю цих чудових плодів.

Сподобалась стаття? Проголосуйте!
1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 [2 Голоса (ів)]

Ми на facebook

Google +

Ми в Twitter