Мигдаль - лікувальні властивості

Мигдальні кісточки мають величезну кількість корисних властивостей, здатних полегшити багато захворювань. Нервова система при вживанні мигдалю заспокоюється, поліпшується якість сну і відпочинку.

Мигдаль стимулює ріст дітей, збагачує мозок фосфором при посиленій роботі, допомагає переносити вплив нікотину на організм курців, знижує кислотність шлункового соку.

Як допоміжний засіб він вживається при виведенні піску з нирок, лікуванні виразкової хвороби й гастриту, мігрені, безсоння. Також він корисний у процесі зниження холестерину в крові, затримує старіння організму протягом усього життя завдяки тому, що в склад входить вітамін Е.

Мигдаль - лікарські форми

Найбільш цінним продуктом вважаються кісточки мигдалю, які є справжньою коморою магнію, кальцію, калію і фосфору. У «букет» корисних речовин входять також мононасичені жири, білок і вуглеводи. У шкірці кісточки також корисні деякі інгредієнти, тому її рекомендують вживати разом з кісточкою.

Мигдальне масло використовують у лікуванні бронхіальної астми, кашлю, отиту, пневмонії. Широко застосовується мигдальне масло у косметиці та парфумерії, а також у кулінарії.

Мигдаль - рецепти

Для лікування і профілактики різних захворювань і просто для зміцнення організму в цілому корисно вживати кісточки мигдалю як самостійний продукт або в численних кулінарних виробах.

- Корисний салат з мигдалем: листя салату, зелена цибуля, натертий пармезан, оливки, мигдаль з приправами, рослинна олія, мигдальне масло, 2 ложки меду, паприка. Мигдаль прожарити в духовці, охолодити й подрібнити, змішати з медом і приправами ( орицею, перцем, солодкою й гострою паприкою). Знову нагріти в духовці та охолодити. Змішати з іншими інгредієнтами, заправити олією і прикрасити сиром.

Продукти, що знижують рівень холестерину

- Лікувальний ефект олії: натирати застійні місця, це незамінний засіб при боротьбі з пролежнями. Кілька крапель олії на шматочку цукру допомагає при гострому кашлі, поганому апетиті й сильному серцебитті.

- Мигдальна вода для полегшення болю в шлунку і кишківнику - макуху мигдалю залити водою, дати постояти і процідити.

- Товчений з молоком мигдаль допомагає при лікуванні облисіння.

Мигдаль - протипоказання

Крім індивідуальної непереносимості можна назвати кілька випадків, коли вживати мигдаль не заборонено, але вкрай не рекомендується. Насамперед, це людям, що страждають ожирінням, оскільки калорійність кісточок сприяє збільшенню ваги та подальшому розвитку хвороби.

Корисні властивості дині (з рецептами)

Крім цього, його треба обережно вживати людям з невеликою частотою скорочення серцевих м'язів. Не вживайте незрілий мигдаль, тому що ціаніди, які в ньому містяться, можуть отруїти організм. Гіркий мигдаль також не годиться в їжу, його використовують тільки для приготування масла.