Мигдаль - лікувальні властивості

Мигдальні кісточки мають величезну кількість корисних властивостей, здатних полегшити багато захворювань. Нервова система при вживанні мигдалю заспокоюється, поліпшується якість сну і відпочинку. Мигдаль стимулює ріст дітей, збагачує мозок фосфором при посиленій роботі, допомагає переносити вплив нікотину на організм курців, знижує кислотність шлункового соку.

Як допоміжний засіб він вживається при виведенні піску з нирок, лікуванні виразкової хвороби і гастриту, мігрені, безсоння. Також він корисний у процесі зниження холестерину в крові, затримує старіння організму протягом усього життя завдяки тому, що в склад входить вітамін Е.

Мигдаль - лікарські форми

Найбільш цінним продуктом вважаються кісточки мигдалю, які є справжньою коморою магнію, кальцію, калію і фосфору. У «букет» корисних речовин входять також мононасичені жири, білок і вуглеводи. У шкірці кісточки також корисні деякі інгредієнти, тому її рекомендують вживати разом з кісточкою. Мигдальне масло використовують у лікуванні бронхіальної астми, кашлю, отиту, пневмонії. Широко застосовується мигдальне масло у косметиці та парфумерії, а також у кулінарії.

Мигдаль - рецепти

Для лікування і профілактики різних захворювань і просто для зміцнення організму в цілому корисно вживати кісточки мигдалю як самостійний продукт або в численних кулінарних виробах.

- Корисний салат з мигдалем: листя салату, зелена цибуля, натертий пармезан, маслини, мигдаль з приправами, рослинна олія, мигдальне масло, 2 ложки меду, паприка. Мигдаль прожарити в духовці, охолодити і подрібнити, змішати з медом і приправами ( корицею, перцем, солодкої і гострої паприкою ). Знову нагріти в духовці і охолодити. Змішати з іншими інгредієнтами, заправити олією і прикрасити сиром.

- Лікувальний ефект масла : натирати застійні місця, це незамінний засіб при боротьбі з пролежнями. Кілька крапель масла на шматочку цукру допомагає при гострому кашлі, поганому апетиті і сильному серцебитті.

- Мигдальна вода для полегшення болю в шлунку і кишечнику - макуху мигдалю залити водою, дати постояти і процідити.

- Товчений з молоком мигдаль допомагає при лікуванні облисіння.

Мигдаль - протипоказання

Крім індивідуальної непереносимості можна назвати кілька випадків, коли вживати мигдаль не заборонено, але вкрай не рекомендується. Насамперед, це людям, що страждають ожирінням, оскільки калорійність кісточок сприяє збільшенню ваги і подальшому розвитку хвороби.

Крім цього, його треба обережно вживати людям з невеликою частотою скорочення серцевих м'язів. Не вживайте незрілий мигдаль, так як ціаніди, які в ньому містяться, можуть отруїти організм. Гіркий мигдаль також не годиться в їжу, його використовують тільки для приготування масла.








 

Ми на facebook

Google +

Ми в Twitter