Корисні властивості хурми

У самому кінці осені, коли яблука і виноград вже давно зібрані і перероблені, на ринкових полицях з'являється чудова перлина Сходу - хурма.

Європа скуштувала її смак не більше двохсот років тому, до цього часу фрукт ріс тільки в Китаї та Японії.

Як справжню екзотичну аптеку, хурму переповнює кількість корисних мікроелементів: бета-каротин, залізо, мідь, калій, кальцій, магній, марганець, натрій, фосфор, фруктові кислоти (яблучна, лимонна), нікотинова кислота, пектини, антиоксиданти, клітковина, вітаміни: А, С, Р.

Завдяки багатому складу вітамінів і мікроелементів, хурма підтримує роботу серця і всієї серцево-судинної системи в тонусі. Має сильну сечогінну дію, після вживання хурми завжди рекомендується випити хоча б трохи молока.

4 рецепти імбирного напою для схуднення

Крім сказаного, корисні властивості хурми, після яблук, є першим підручним і найефективнішим засобом у боротьбі з атеросклерозом,  також вона відновлює нормальну роботу травної і підвищує стійкість імунної систем, а ще - це прекрасний бактерицидний засіб, який позбавляє від сінної і кишкової паличок, золотистого стафілокока... словом, всі без винятку корисні властивості хурми можна перераховувати дуже довго.

Їсти її можна абсолютно по-різному, залежно від смакових уподобань споживача: без нічого, як головний компонент салату або десерту, а можна додати і в основні страви. Особливо добре поєднується хурма з курячим м’ясом.

Від приготування компотів краще зовсім утриматися. Напій, зварений на основі хурми, володіє сильною терпкістю, і пити його практично неможливо. Для кращого засвоєння організмом величезної кількості бета-каротину  рекомендується їсти диво-фрукт зі сметаною, вершками або сиром.

Бета-каротин - важливий елемент для нашого здоров'я, тому що він бореться з вільними радикалами і старінням клітин всього організму, розвитком раку легенів. Отже, багато курців гостро потребують хурму. Для профілактики захворювань дихальних шляхів  вранці допоможуть полоскання розведеним з теплою водою соком стиглого плода.

Дуже часто доводиться стикатися з терпким смаком хурми, який говорить про високий вміст таніну. Це викликано тим, що Вам продали недозрілий плід. Хурма - абсолютно не той фрукт, який можна їсти відразу з дерева, йому потрібно пару днів щоб «дійти», позбутися терпкості.

Від сильного в'яжучого ефекту дуже легко позбутися такими способами:

1. Заморозити;

2. Вимочувати в теплій воді протягом дванадцяти годин;

3. Залишити на 2-3 доби на сонці.

Поради домашнього косметолога по використанню корисних властивостей хурми: маски або просто шматочки фруктів будуть корисні власницям жирної шкіри обличчя, вугрів, а також при профілактиці появи перших зморшок.

Продукти, що піднімають настрій

Протипоказання. Через високий вміст глюкози  хурма може виявитися дуже шкідливою для людей, хворих на діабет,а також із сильними запорами. Через надмірне переїдання може розвинутися кишкова непрохідність. Першопричиною першого протипоказання є в'язка речовина, що міститься в хурмі - танін.