Рибна дієта – схуднення до 6 кг. Опис та меню
Рибна дієта є однією з найбільш корисних для організму і особливо популярна в середземноморських країнах. Це прекрасний спосіб схуднути без шкоди для здоров'я і поліпшити самопочуття.
Основу харчування становить низькокалорійна пісна риба, бажано морська, яка є відмінним джерелом легкозасвоюваного білка і цінних поліненасичених жирів, що позитивно впливають на серцево-судинну систему.
Завдяки таким властивостям продукт грає важливу роль в запобіганні атеросклерозу, ішемічної хвороби серця, гіпертонії, а також запобігає інсульту, дозволяє підвищити імунітет. До складу корисного морепродукту входять необхідні для організму мікроелементи: калій, йод, селен, фосфор.
Незважаючи на ситне меню, схуднення на рибній дієті досить ефективне. Даний спосіб дозволяє за два тижні позбавитися від 2-3 кг зайвої ваги або до 6 кг за 4-6 тижнів. У раціон харчування необхідно включити як мінімум 2 порції риби в день.
Вибирайте такі нежирні сорти як: камбала, тріска, минтай, хек, путасу, сайда. З прісноводних мешканців підійде окунь, судак, лящ і щука.
Їх калорійність всього 60-100 ккал на сто грам.
Однак, щоб отримати бажаний ефект важливо правильно готувати рибу. Підходить відварна, запечена і приготована в пароварці. Плюсом даного способу зниження ваги є відсутність протипоказань, і можливість повторювати дієту багато разів через будь-який проміжок часу.
Під час схуднення на рибній дієті необхідно випивати приблизно 6 склянок чистої води в день, скоротити споживання простих вуглеводів і тваринних жирів.
Рибна дієта. Меню на 4 дні
День 1
- На сніданок: 2 скибочки хліба з борошна грубого помелу, рибна котлета, огірок.
- Перекус: йогурт, яблуко.
- Обід: Порція юшки. Салат з яйцем, заправлений чайною ложкою рослинного масла і лимонним соком.
- Полудень: запечений кабачок, баклажан або гарбуз (на вибір).
- Вечеря: рибне філе, посипане зеленню, зі стручкової квасолею, відварним зеленим горошком (не консервованим!) і томатами, злегка обсмаженими на рослинній олії.
2
- Сніданок: порція вівсянки, тост із сиром.
- Перекус: одна маленька моцарела з помідором і шматочком хліба.
- Обід: порція бурого рису, рибне філе, салат з капусти і моркви із зеленню.
- Полудень: груша і 30 г горіхів.
- Вечеря: запечена в духовці риба з будь-якими овочами, томатний сік.
3
- Ранок: сир з медом або зеленню, яйце.
- Перекус: скибочка чорного хліба зі шматочком копченого оселедця і огірком.
- Обід: вуха, відварна морква і броколі.
- Полудень: сезонний фрукт.
- Вечеря: Риба з салатом і томатним соком.
4
- Сніданок: два тосту з рибним паштетом, листовою зеленню і огірком.
- Перекус: груша, 30 г горіхів.
- Обід: рибні котлети на пару з порцією бурого рису, стручкова квасоля або броколі.
- Полудень: моцарела з помідором.
- Вечеря: рибне філе, овочевий салат з капустою і солодким перцем.
- Раціон дозволяє вживання кави, чаю без цукру, овочевих відварів. Будь-які зелені овочі без використання масла можна їсти без обмеження.
- Разова порція риби становить 250 г. Риса - 100 г. Воду бажано випивати за 30 хвилин до їди. Останній прийом їжі повинен бути не пізніше 18-19 години вечора.
По закінченню четвертого дня харчування починайте знову з меню першого дня.
Перед застосуванням бажано проконсультуватися з лікарем на можливість алергічної реакції на морепродукти.