Рибна дієта – схуднення до 6 кг. Опис та меню

Рибна дієта є однією з найбільш корисних для організму і особливо популярна в середземноморських країнах. Це прекрасний спосіб схуднути без шкоди для здоров'я і поліпшити самопочуття.

Основу харчування становить низькокалорійна пісна риба, бажано морська, яка є відмінним джерелом легкозасвоюваного білка і цінних поліненасичених жирів, що позитивно впливають на серцево-судинну систему.

Меню рибної дієти

Завдяки таким властивостям продукт грає важливу роль в запобіганні атеросклерозу, ішемічної хвороби серця, гіпертонії, а також запобігає інсульту, дозволяє підвищити імунітет. До складу корисного морепродукту входять необхідні для організму мікроелементи: калій, йод, селен, фосфор.

 Незважаючи на ситне меню, схуднення на рибній дієті досить ефективне. Даний спосіб дозволяє за два тижні позбавитися від 2-3 кг зайвої ваги або до 6 кг за 4-6 тижнів. У раціон харчування необхідно включити як мінімум 2 порції риби в день.

Вибирайте такі нежирні сорти як: камбала, тріска, минтай, хек, путасу, сайда. З прісноводних мешканців підійде окунь, судак, лящ і щука.

Їх калорійність всього 60-100 ккал на сто грам.

Однак, щоб отримати бажаний ефект важливо правильно готувати рибу. Підходить відварна, запечена і приготована в пароварці. Плюсом даного способу зниження ваги є відсутність протипоказань, і можливість повторювати дієту багато разів через будь-який проміжок часу.

Під час схуднення на рибній дієті необхідно випивати приблизно 6 склянок чистої води в день, скоротити споживання простих вуглеводів і тваринних жирів.

Рибна дієта. Меню на 4 дні

День 1

  • На сніданок: 2 скибочки хліба з борошна грубого помелу, рибна котлета, огірок.
  • Перекус: йогурт, яблуко.
  • Обід: Порція юшки. Салат з яйцем, заправлений чайною ложкою рослинного масла і лимонним соком.
  • Полудень: запечений кабачок, баклажан або гарбуз (на вибір).
  • Вечеря: рибне філе, посипане зеленню, зі стручкової квасолею, відварним зеленим горошком (не консервованим!) і томатами, злегка обсмаженими на рослинній олії.

2

  • Сніданок: порція вівсянки, тост із сиром.
  • Перекус: одна маленька моцарела з помідором і шматочком хліба.
  • Обід: порція бурого рису, рибне філе, салат з капусти і моркви із зеленню.
  • Полудень: груша і 30 г горіхів.
  • Вечеря: запечена в духовці риба з будь-якими овочами, томатний сік.

3

  • Ранок: сир з медом або зеленню, яйце.
  • Перекус: скибочка чорного хліба зі шматочком копченого оселедця і огірком.
  • Обід: вуха, відварна морква і броколі.
  • Полудень: сезонний фрукт.
  • Вечеря: Риба з салатом і томатним соком.

4

  • Сніданок: два тосту з рибним паштетом, листовою зеленню і огірком.
  • Перекус: груша, 30 г горіхів.
  • Обід: рибні котлети на пару з порцією бурого рису, стручкова квасоля або броколі.
  • Полудень: моцарела з помідором.
  • Вечеря: рибне філе, овочевий салат з капустою і солодким перцем.
  • Раціон дозволяє вживання кави, чаю без цукру, овочевих відварів. Будь-які зелені овочі без використання масла можна їсти без обмеження.
  • Разова порція риби становить 250 г. Риса - 100 г. Воду бажано випивати за 30 хвилин до їди. Останній прийом їжі повинен бути не пізніше 18-19 години вечора.

По закінченню четвертого дня харчування починайте знову з меню першого дня. 

Перед застосуванням бажано проконсультуватися з лікарем на можливість алергічної реакції на морепродукти.