Ніацинамід для шкіри обличчя

Вітамін B 3 (нікотинова кислота) відомий вже більше ста років, але тільки порівняно недавно вчені повністю вивчили його ефекти при застосуванні в косметології.

Ніацинамід (ніацин) є біологічно активною формою нікотинової кислоти, яка отримала популярність в косметології за рахунок своїх універсальних властивостей: речовина стабільна у застосуванні, легко розчиняється у воді, швидко абсорбується епідермісом, не розкладається в косметичних формулах і добре переноситься шкірою обличчя.

Ніацинамід має високу безпеку використання, тому що не викликає подразнення і алергічних реакцій. Цей цінний косметичний інгредієнт підходить для всіх типів шкірного покриву і здатний вирішити цілий ряд проблем, так як грає важливу роль у функціонуванні епідермального шару.

Його дефіцит проявляється в лущенні шкіри, кератозі, втраті тонусу і життєвої сили.

Властивості і ефекти застосування

Широкий спектр застосування ніацинаміду пов'язаний з механізмом його дії. Речовина є попередником коферментів, які беруть участь в перетворенні енергії, метаболізмі клітин і синтезі будівельних блоків-фібробластів, що необхідні для функціонування шкірного покриву.

ніацін

Використання важливого компонента особливо рекомендується для сухої, гіперчутливої, втомленої, зрілої і проблемної шкіри.

Місцеве застосування ніацину підвищує рівень вмісту керамідів – структурних елементів, які заповнюють міжклітинний простір зовнішнього рогового шару, підвищуючи його захисну функцію до негативних зовнішніх чинників.

Кількість керамідів в шкірі зменшується з віком, тому стимулюючий ефект ніацинаміду на їх синтез особливо важливий для людей після 40 років.



Дана форма вітаміну В3 зменшує трансепідермальну втрату води, забезпечуючи необхідний рівень гідратації. Ефективність в підвищенні і збереженні вологи порівнянна із застосуванням кращих зволожуючих косметичних масел.

Завдяки використанню ніацинаміду для шкіри обличчя, розгладжуються зморшки, помітно поліпшується структура і колір епідермісу. Компонент позитивно впливає на вироблення колагену, стимулює синтез гіалуронової кислоти, підвищуючи тим самим пружність і еластичність шкіри.

Гіалуронова кислота, користь для обличчя і рецепти застосування

Косметичний компонент має виражену антиоксидантну активність, захищає епідерміс від фотостаріння, тому варто додати його до свого денного крему безпосередньо перед нанесенням.

Ніацинамід відбілює і інгібує утворення надлишкового пігменту з меланоцитів, запобігаючи появі пігментації. Тьмяна вікова шкіра з жовтизною є результатом окислення білків, але форма вітаміну В3 здатна боротися з цим процесом.

ніацінамид для обличчя

Компонент сприяє оновленню клітин, знімає запалення і підвищує регенерацію тканин.

Дія ніацину в концентрації 4 % порівняна з дією антибіотика кліндаміцина 1 % у пацієнтів з легкою формою акне. Речовина зменшує надмірне виробництво шкірного сала і звужує розширені пори.

Дозування і сумісність з іншими компонентами

В аптеках ніацинамід для шкіри обличчя продається у вигляді білого порошку без запаху, який розчиняється у воді, спирті і гліцерині. Максимально допустима доза в косметології становить 5 %. Для щоденного застосування досить 1-3 %.

Маски з гліцерином для обличчя

Ніацин можна комбінувати з такими інгредієнтами, як пантенол, біотин, сечовина, вітамін В1 і В6, ретинол. Ніацин працює синергічно в поєднанні з глюкозаміном, стимулюючим синтез колагену, тому така комбінація ефективно підвищує пружність епідермісу.

Із рослинних компонентів прекрасно поєднується з шавлією, зеленим чаєм, гелем алое віра, розмарином, лавандою, ромашкою, липою, рожевою водою, гідролатами.



Ніацин не сумісний з кислотами, лужними сполуками і окислювачами. Не підходить для комбінування з вітаміном С (аскорбінова кислота), так як обидва компоненти втрачають свої корисні властивості.

Рецепт тонізуючої і зволожуючої сироватки

Для приготування засобу вам знадобиться 2-3 % ніацинаміду (для ефекту відбілювання можна взяти 5 %), дистильована вода або гідролат (троянди, лаванди, волошки та ін.) 97 %, пантенола 2 %. Для зневодненої шкіри корисно додати гіалуронову кислоту 40 %, а для приємного аромату ефірне масло троянди, іланг-ілангу або апельсина.

Компоненти косметики для зрілої шкіри

Компоненти змішати і наносити на очищену шкіру вранці і ввечері. Сироватку без консерванту слід зберігати в холодильнику і використовувати протягом 2-3 тижнів. Після додавання консерванту феноксіетанолу 0.5 %, термін зберігання збільшується до 6 місяців.




Сподобалась стаття? Проголосуйте!
1 1 1 1 1 Рейтинг 0.00 [0 Голоса (ів)]

Ми на facebook

Google +

Ми в Twitter