Олія насіння чорної смородини - властивості і переваги для обличчя

У відділах косметики нерідко можна побачити базову олію чорної смородини, яку отримують з насіння ягід методом холодного віджиму без фільтрації і будь-якої хімічної обробки. Завдяки цьому методу продукт зберігає природний колір, запах і весь спектр біологічно активних компонентів, які необхідні для здоров'я і продовження молодості шкіри обличчя.

Косметичний засіб являє собою багатюще джерело фітонутрієнтів, антиоксидантів, вітамінів і незамінних жирних кислот, які є основою для харчування і відновлення шкірного покриву, повертають йому життєву силу і пружність.

Склад і властивості активних речовин

Олія насіння чорної смородини містить високу концентрацію вітаміну С, вітаміни групи В (включаючи пантенол), мінерали, головним чином фосфор, калій і залізо, а також дубильні речовини, пектини, ефірні масла і зволожуючі полісахариди.

Ефірні складові (альфа-пінен, гераніол і D-лімонен) мають антигрибкові і антибактеріальні властивості, пригнічують фермент еластази, запобігаючи тим самим, руйнування еластину, який разом з колагену відповідає за еластичність і пружність епідермісу.

олія насиння чорної смородини властивості

Продукт містить широкий спектр каротиноїдів і біофлавоноїдів, включаючи катехін, антоціаніни і таніни. Дані природні сполуки є сильними антиоксидантами, нейтралізаторами вільних радикалів, інгібують дію ферментів, що викликають запальні процеси в шкірі, зменшують проникність кровоносних судин, захищають шкірний покрив від фотостаріння. Антоціани, які відповідають за темний колір продукту, діють як природний сонцезахисний крем.

На відміну від багатьох інших косметичних олій, даний засіб є незамінним джерелом кількох форм вітаміну Е, а саме - гамма, альфа і дельта-токоферолу. Вони мають високу антиоксидантну активність, яка дозволяє зменшити окисні процеси в тканинах епідермісу та стимулюють регенерацію і оновлення клітин.

Унікальною особливістю масла насіння чорної смородини є також наявність двох жирних кислот, які виключно рідко зустрічаються серед рослинних олій - гамма-лінолевої (GLA) і стеарідонової (SDA).



GLA кислота відіграє важливу роль у функціонуванні епідермального шару. Вона є частиною фосфоліпідних клітинних мембран, що впливають на перенесення поживних речовин, будівельним блоком міжклітинної матриксу, який пов'язує епідермальні клітини, позитивно впливає на кровообіг в шкірі, покращує її живлення, оксигенацію, структуру і колір.

GLA легко проникає в глибокі шари епідермісу, живить, насичує його вологою і перешкоджає дегідратації, захищає епідерміс від інфекцій і протидіє передчасному старінню. На дефіцит GLA шкіра реагує підвищеною сприйнятливістю до алергій, сухістю, лущенням, втратою еластичності, зморшками.

Кислота SDA - унікальний інгредієнт, який має яскраво-виражену протизапальну властивість, бере участь в утворенні керамідів, зменшує прояв акне. Сполука грає важливу роль в запобіганні сонячних опіків, уповільнює утворення зморшок.

Читайте також: Передчасні зморшки на обличчі

У олії міститься близько 50% лінолевої кислоти, завдання якої підвищувати регенерацію клітин епідермісу, забезпечувати водно-ліпідний баланс, покращувати еластичність шкіри і брати участь у виробництві керамідів - молекул молодості. Дана сполука рекомендується для проблемної шкіри, оскільки володіє здатністю регулювати роботу сальних залоз і зменшувати прояв акне.

смородина

Продукт також містить велику кількість інших поліненасичених незамінних жирних кислот, головним чином з роду Omega-6. Вони є основним компонентом ліпідного шару шкірного покриву, необхідні для його нормального функціонування, відповідають за правильне зволоження, захищають ліпідні структури від несприятливих зовнішніх чинників, зміцнюють водно-ліпідний бар'єр, зменшує роздратування і лущення.

Симптомом дефіциту жирних кислот в епідермісі є ослаблення захисного бар'єру, уповільнення процесу загоєння, сухість, поява передчасних зморшок, дерматит, лущення, запалення.

Загальні переваги для шкіри

  • Зменшує подразнення і почервоніння.
  • Живить і відновлює.
  • Зміцнює ліпідний бар'єр епідермісу, зволожує і сприяє регенерації.
  • Регулює роботу сальних залоз, зменшує висипання.
  • Має антиоксидантні властивості, допомагає боротися з вільними радикалами.
  • Захищає від сонця і зміцнює капіляри.
  • Покращує стан пошкодженої шкіри, має протигрибкову, протизапальну, протиалергічну дію.

Масло чорної смородини підходить для всіх типів шкіри, а також для догляду в ніжній області очей. Його застосування особливо показано після скрабів і пілінгів.
 
Продукт прекрасно поєднується з зволожуючими, заспокійливими і антивіковими кремами, його показано додавати до складу масок, застосовувати у вигляді масажу і аплікацій. Зберігати засіб необхідно при кімнатній температурі і не можна нагрівати до високих температур.




Сподобалась стаття? Проголосуйте!
1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 [1 Голос]

Ми на facebook

Google +

Ми в Twitter