Італійська дієта на макаронах від Софі Лорен
Італійська дієта є одним з найбільш смачних методів зниження ваги, який не тільки допомагає підтримувати фігуру, але і позитивно впливає на красу і здоров'я.
Ця теза підтверджується численними науковими дослідженнями, які показують, що італійці живуть в середньому на 10 років довше, ніж інші жителі країн Європейського союзу.
Саме завдяки італійській макаронній дієті Софі Лорен вдається виглядати молодше своїх років, а її нев'януча зовнішність і фігура вплинули на формування еталонів жіночої краси.
Кухня Італії рясніє традиційними калорійними стравами на основі пасти, але у італійців є один ефективний спосіб уникнути надлишку калорій – всі важкі страви вони споживають в невеликій кількості, пасту готують аль-денте (недоварену), а прийом їжі закінчують келихом сухого вина, яке покращує травлення.
Міф італійської кухні - постійне споживання піци. Страва є здебільшого туристичною кулінарною привабливістю, ніж елементом щоденного меню. Хоча існують дієтичні рецепти низькокалорійної піци.
Принцип харчування
Софі Лорен в макаронній дієті повністю відмовилася від жирних соусів. Здоровим доповненням до пасти вона вважає овочі, що багаті антиоксидантами, морепродукти, фрукти.
Ще одне постійне доповнення до страв - оливкова олія. Цей компонент допомагає не тільки у втраті ваги, але і забезпечує організм корисними омега-жирами. Але вживають її дуже економно – не більше чайної ложечки на тарілку салату.
Італійське харчування для зниження ваги є скоріше способом життя. Дотримуватися такого методу можна тривалий час, але для швидкого схуднення протягом 3-7 днів необхідно обмежити калорійність раціону.
Макаронні вироби рекомендуються тільки з твердих сортів пшениці. Такі макарони завдяки гормону щастя - серотоніну піднімають настрій і заспокоюють нервову систему, покращують моторику шлунково-кишкового тракту і дають тривале почуття насичення.
Якщо говорити про глікемічний індекс, то у макаронів з твердих сортів пшениці він нижчий, ніж у вівсянки, рису та інших продуктів, які вважаються дієтичними.
В дієтичне меню входять такі продукти як: макарони, фрукти, овочі, яйця, листова зелень, морепродукти, ропні сири нежирні, біле м'ясо курки або індички, йогурт, сир.
Порції повинні бути не більше складених човником долонь. М'ясо і риба близько 150 г, овочі, приготовані без масла (відварені, гриль, печені) можна вживати без обмежень.
Батат і картопля не входять в меню італійської макаронної дієти від Софі Лорен. В якості перекусу або полуденка дозволені несолодкі фрукти, ягоди, низьковідсотковий натуральний йогурт.
Макаронна дієта Софі Лорен, меню на 4 дні
Сніданок:
- спагетті з будь-якими морепродуктами, тушкований шпинат, апельсиновий сік;
- вівсяні пластівці з молоком і фруктами за бажанням, яйце;
- 150 г нежирного сиру з ложечкою сметани і меду, апельсин. Замість меду можна додати сухофрукти, зелень або ягоди;
- макарони з однією моцарелою, апельсиновий сік.
Обід:
- велика тарілка салату з листової зелені, оливок, томатів, солодкого перцю з порцією відвареного філе;
- спагетті з фрикадельками в томатному соусі;
- макарони з овочами гриль, шматочок філе курки або індички;
- тарілка салату або будь-які овочі відварені з порцією риби.
Вечеря:
- варене яйце, помідори з базиліком і маленькою моцарелою;
- велика тарілка салату з оливками і фетою;
- низькокалорійна лазанья з кабачків або грибів;
- сир з ягодами або зеленню, груша.
Переваги італійської дієти Софі Лорен
Перевага дієти полягає в її поживності і збалансованості. Меню передбачає включення великої кількості компонентів, що корисні для здоров'я і обмінних процесів: рослинної клітковини, вітамінів, мінералів і складних вуглеводів. Незважаючи на маленькі порції, харчування забезпечує енергією, дає ситість і підтримує баланс глюкози в крові.
Дієта не погіршує темп і якість життя, надає оздоровчу і тонізуючу дію на організм, є чудовою профілактикою ожиріння, нормалізує вагу. Тиждень дієтичного харчування дозволяє позбутися від 1-1,5 кг, що є здоровим схудненням.