Гарбузовий суп для схуднення

Одним з найбільш відомих є гарбузовий суп для схуднення - легке, смачне, корисне і низькокалорійне блюдо.

Рецептів таких супів досить багато. Наведемо найбільш відомі.

Гарбузовий суп. Рецепти

1. Низькокалорійний гарбузовий суп з яблуками

Знадобиться:

  • 2 яблука (сорт голден),
  • 450 мл овочевого бульйону,
  • 900 г - 1 кг гарбуза,
  • 1 середня цибулина,
  • 2 ст. ложки рослинної олії,
  • трохи нежирних вершків, а також зелень, сіль, спеції.

Яблука очищають, видаляють серцевину, ріжуть на шматочки. Гарбуз також очищають і нарізають. Потім в каструлі розігрівають 2 ст. ложки олії та доводять в ньому нарізану цибулю до м'якості. Після цього в каструлю додають овочі, заливають їх бульйоном, додають спеції й ще 2 склянки води.

Все доводять до кипіння, потім зменшують вогонь і, постійно помішуючи, витримують каструлю на вогні ще 20-25 хвилин.

Після цього вже м'які варені овочі відправляють в комбайн або блендер. Отримане пюре викладають назад в каструлю, додають трохи нежирних вершків і, помішуючи, ще витримують на середньому вогні (кип'ятити не можна!).

2. Гарбузовий суп для схуднення

Знадобиться (з розрахунку на одну порцію):

За 100 грамів - гарбуза, кабачків. Допускається 100 г картоплі. Також знадобиться 1 болгарський перець, 1 цибулина, 1 помідор, 2 штуки моркви, 1 ст. ложка рослинної олії, зелень і сіль. Овочі (гарбуз, перець, 1 морква, кабачки, картопля) нарізають кубиками, заливають водою і доводять на невеликому вогні до готовності.

Потім відправляють до них нарізаний помідор. Цибулю і другу моркву злегка обсмажують в олії та додають до супу наприкінці приготування. Зелень і спеції - на власний розсуд.

Переваги даної страви криються не тільки в її ефективності та корисності. Враховуючи, що гарбуз - сезонний продукт, суп з нього виходить прийнятним і доступним за ціною, а також є легким у приготуванні, багатий вітамінами й досить ситний.

Суп з селери для схуднення

Додатково з гарбузовим супом для схуднення можна їсти овочі та фрукти. Якщо ж потрібно швидко схуднути, крім вживання легкої та низькокалорійної їжі, слід збільшити фізичну активність.