Сочевиця для схуднення

Сочевиця є одним з кращих дієтичних продуктів, які корисно включати в раціон, спрямований на зниження ваги.

Одна порція цих бобових містить всього 130 Ккал і менше 1 г жиру. Вона допомагає надовго зберегти відчуття ситості і забезпечує організм необхідною енергією.

Поживні речовини

В процесі схуднення сочевиця чудово доповнює раціон будь-якої дієти, тому що відповідає всім вимогам дієтичного та здорового продукту і має максимальну кількість поживних речовин.

Дієтологи рекомендують з'їдати три порції бобових на тиждень в якості основної страви, щоб підтримувати свою вагу.

Білки

Для втрати жирових відкладень і збереження м'язової маси необхідно забезпечувати організм достатньою кількістю білка і створювати дефіцит калорій за рахунок зменшення їжі або підвищення активності.

Страви, приготовані з бобових, є прекрасним джерелом нежирних білків, що робить їх ідеальним замінником м'ясних страв. В одній порції міститься близько 9 г білка, такого необхідного для формування м'язової тканини.

Харчові волокна

200 г вареної сочевиці містить 16 грамів клітковини або 38% від рекомендованої добової норми для дорослої людини при дієті 1500 калорій.

Існує дві форми харчових волокон - розчинні і нерозчинні. Обидві форми присутні в даному виді бобових.

Вони стимулюють моторику кишечника і роботу травної системи, прискорюють обмінні процеси, знижують ризик розвитку раку товстої кишки і стравоходу, регулюють рівень холестерину в крові і допомагають швидкому насиченню при невеликих обсягах порції.

Вітаміни та мінерали

Сочевиця є джерелом багатьох вітамінів і мікроелементів. Низькокалорійні дієти, спрямовані на зменшення маси тіла не в змозі забезпечити нас всіма необхідними поживними речовинами.

Включивши в своє щоденне меню всього лише одне блюдо з даних бобових, ви отримаєте калій, цинк, мідь, вітамін В-6, тіамін, а також 45% фолієвої кислоти, 25% марганцю, 18% заліза і фосфору від добової потреби організму.

Сочевиця для схуднення

Кулінарні пропозиції

Сочевиця, яка вживається для схуднення, буває декількох сортів, але найбільш поширені з них - це коричнева, червона і зелена. Коричневу зазвичай додають в супи і рагу.

Зелена має багатий горіховий смак і зберігає свою форму після приготування. Її зазвичай приправляють куркумою і подають з курячою грудкою, приготовленою без жиру або з овочевим салатом.

Самі корисні продукти для схуднення

Червоний сорт швидко готується і має м'який аромат. Після приготування може втратити форму і колір, тому з цих бобових часто готують смачне пюре, додають в супи, м'ясні страви, запіканки.

Орієнтовна дієта на два дні

1
Сніданок: омлет з двох яєць + тост + молоко, йогурт або несолодкий чай.
Обід: суп із сочевиці + відварне пісне м'ясо.
Полудень: один фрукт (яблуко, груша, цитрусові) або склянку кефіру.
Вечеря: запечена або відварна риба + овочі + стакан томатного соку.

2
Сніданок: 150 г цільнозернової каші + 10 г вершкового масла + чай.
Обід: пюре з сочевиці + куряча грудка відварна або гриль + половинка грейпфрута.
Полудень: легкий овочевий салат.
Вечеря: порція нежирного сиру з ложечкою меду + стакан молока.